Bona nit: jocs tranquils per abans d'anar a dormir

FITXA
=====
Títol: Bona nit: jocs tranquils per abans d’anar a dormir
Autor: Àngels Navarro
Il·lustrador: Carmen Queralt, Sergio Muñoz
Edició: Barcelona: Combel, 2010
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: entreteniment, jocs d'enginy


RESSENYA
=========
Llibre-joc, de format pop-up, ple de jocs relacionats amb temes que giren al voltant de la nit. Aquesta especialista en jocs d’ingeni ens deleita altre cop amb un llibre que segueix la mateixa línea que el seu altre llibre Mira, mira. Si en aquella ocasió ens trobàvem amb un llibre per descobrir els sentits, aquest ens servirà per descobrir la nit, les constel.lacions, la lluna, les estrelles i les criatures de la nit a través de diferents jocs.

En aquest llibre hi trobem una tipologia de jocs molt diferents: uns més lúdics i atractius per als nens (com un que hi ha amb tintes fosforescents), d’altres més clàssics (el joc de les 7 diferències o el joc de les parelles). També hi ha alguns jocs que pel seu contingut semblen més propis d’un llibre de coneixements que pròpiament d’un llibre-joc: per treballar temes d’astronomia (joc de les constel•lacions, el dels planetes o el de les fases de la lluna) o per treballar aspectes de llengua (joc de formar paraules, el de frases fetes o el d’endevinalles).

En conclusió, és un bon llibre per calmar les feres abans que se’n vagin a dormir. Pot explicar-se a nens de diferents edats, ja que hi ha jocs de diferents nivells de dificultat. I no cal explicar-lo tot de cop, cada nit se n’agafa un parell i ja és suficient per haver compartit una estoneta amb el nostre fill o filla.

Al final conté un solucionari dels jocs, unes enganxines i un retallable.

No hay comentarios: