Mi amigo Álex

FITXA
=====
Títol: Mi amigo Álex
Autor: Mikel Gurrutxaga
Il·lustrador: Maite Gurrutxaga
Edició: Pontevedra, Factoria K de libros, 2010
Edat: de 0 a 6 anys
Temàtica: contes amb valors, buscar un amic en la solitud


RESSENYA
=========
Mi amigo Álex és un llibre pels més petits, una història per llegir conjuntament amb els pares, ja que, més d’una vegada caldrà l’ajuda de l’adult per entendre la història del conte o el què ens pretén explicar.

Isabel se sent sola, viu a una casa de camp amb els seus pares i sempre juga amb un molt amic seu, Álex. Un amic imaginari que un bon dia va desaparèixer. Isabel va canviar de casa amb els seus pares i de cop Àlex va tornar a aparèixer i a fer-li companyia. Finalment la nena fa amics i Àlex ja no la visita. De cop i volta quan ella menys s’ho espera torna a aparèixer i es despedeixen ja per última vegada.

Argument poc convincent, història més aviat avorrida, sense una trama clara i el final no ajuda a millorar la història sinò el contrari. Les il•lustracions són més aviat tristes, color apagats i les cares dels personatges quasi sempre manifesten tristesa o preocupació. I no ens deixem l’Àlex, un monstre còpia del monstre protagonista del film monstruos S.A, però menys graciós i més babau.

No hay comentarios: