Oh! Què bonic és Panamà!

FITXA
=====
Títol: Oh! Què bonic és Panamà!
Autor: Janosch
Il·lustrador: Janosch
Edició: Barcelona: Hipòtesi, 2010
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica: humor, aventures, amistat


RESSENYA
=========
Llibre ideal per a lectors que ja llegeixen amb lletra d’impremta, l’argument és perfecte per el grup d’edat que va del 6 als 8 anys. És força original i divertit, fácil d’entendre, ben estructurat.

Petit Tigre i petit Ós viuen en un llogarret tranquil on tenen tot el que necessiten són molt feliços. Però un bon dia tenen la necessitat i la curiositat d’anar a Panamà, tot degut a la troballa d’una caixa que posava escrit Panamà i feia olor de Bananes. La història continua amb les aventures del petit tigre i ós buscant el camí cap a Panamà. Mentre caminen fan amics com el ratolí, la guineu, la vaca, la llebre , l’eriçó i el corb. Finalment aconsegueixen arribar a la terra del seus somnis, allà troben la felicitat absoluta però el que ells no saben es que l’indret s’assembla molt al que ells havien deixat….

La història és divertida, es llegeix molt bé, i és entrenyable perquè surten animals que intenten ajudar als protagonistes. Durant la història ja es va veient com pot acabar, fins i tot sembla mentida que els protagonistas no s’adonin que tornen al mateix lloc on havien viscut, però això és graciós i imaginatiu. És molt original una veu que intenta parlar amb en petit ós i petit tigre i que amb humor, se’n riu dels mateixos peronatges.

Les il•lustracions són boniques, de colors càlids i l’edició del conte està bé, sobretot la portada que ja deixa entreveure una història d’aventures i amistat.

No hay comentarios: