El pollastre esplomat

FITXA
=====
Títol: El pollastre esplomat
Autor: Chih-Yuan Chen
Il·lustrador: Chih-Yuan Chen
Edició: Barcelona: Thule, 2010
Edat: de 4 a 7
Temàtica: les aparences enganyen


RESSENYA
=========
La pitjor cosa que li pot passar a un pollastre (després de ser rostit al forn, és clar) deu ser néixer sense ni una sola ploma al cos. Totalment esplomat. Podeu preguntar-li al protagonista d’aquest àlbum il•lustrat. El pollastre esplomat de la nostra història es constipa sovint, pateix al•lèrgia al pol•len i sempre passa fred. A més, ha d’aguantar la indiferència de la resta de pollastres, que es passegen davant seu lluint unes plomes meravelloses.

Tot canvia, però, un dia que el pollastre esplomat ensopega, cau dins d’un bassal i s’empastifa de fang. Per acabar-ho d’adobar, una ventada fa que se li enganxin al cos fulles, papers i tota mena d’objectes. A partir d’aquest moment, el pollastre esplomat deixa de passar fred. I el millor de tot és que queda francament guapo. Amb la seva nova imatge aconsegueix que els altres pollastres l’acceptin. Però fer-se passar per qui no és no resulta fàcil…

Chih-Yuan Chen ens explica un conte divertit, acompanyant-lo amb unes il•lustracions modernes i carregades de força visual, per descobrir-nos la necessitat d’acceptar-se un mateix tal com és i de no jutjar els altres superficialment. I per ensenyar-nos que, gairebé sempre, les aparences enganyen.

No hay comentarios: