Diente de león

FITXA
=====
Títol: Diente de león
Autor: Mónica Rodríguez
Il·lustrador: Ximena Maier
Edició: Edelvives, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:
XXII Premi Ala Delta


RESSENYA
=========
Quan en Manuel va trobar-se amb la Nicolasa a l’hospital van retornar els records del bosc de la seva infantesa, aquell estiu dels nou anys en el que descobrí l’amor, però també la traïció i la por. I tot i que el temps ha passat, en Manuel necessita tornar al cor d’aquell lloc on va compartir amb la Mirta un secret inconfessable.

Heus aquí un llibre per a bons lectors de 10 anys o més, una història que ens parla de sentiments a gran escala: el primer enamorament d’un nen, la culpabilitat d’un ancià amb un gran pes dins la seva ànima, fins i tot, la impotència dels qui perden la guerra en vers la fatxenderia dels que en surten victoriosos. Com veieu, doncs, una història intensa, narrada amb un ritme àgil gràcies al joc de dues veus que l’autora fa en escriure la història del Manuel de 9 anys i la del de 68, que l’ha conduït a guanyar el XXII Premi Ala Delta de Literatura Infantil.

És un llibre per nois i noies habituats a llegir, ja que no resulta una lectura de pur entreteniment, Mónica Rodríguez ens parla de la postguerra, de la traïció i per sobre de tot, de l’amistat. Una bona lectura per aquest estiu, i un títol a tenir en compte per els professors que parlen d’aquest període històric a les seves classes que bé podria acompanyar l’aprenentatge.

No hay comentarios: