Mucki y la trucha Margarita

FITXA
=====
Títol: Mucki y la trucha Margarita
Autor: Trinidad Andrés Labrador
Il·lustrador: Kim Amate
Edició: Madrid: Langenscheidt, 2010
Edat: 8 anys
Temàtica: medi ambient, ecologia, civisme


RESSENYA
=========
En Mucki és un gosset que va ser abandonat quan era un cadell. Va tenir molta sort quan la Júlia el va recollir i adoptar. Ara viu a Madrid i de tant en tant va a un petit poblet a Àvila a passar els caps de setmana i les vacances. Aquí té molts amics: l’euga Boticaria, la truita Margarita... amb qui viu grans aventures sempre en defensa del medi ambient i el respecte pels altres.

En Mucki es preocupa molt pel benestar dels seus amics i no dubta ni un segon en ajudar en tot el que sigui necessari. En Mucki y la trucha Margarita lluitarà amb totes les seves forces per salvar de la contaminació als peixos que viuen al rierol que passa pel poble després de descobrir que algú l’estava contaminant. O intentar ajudar al gat Luisín a l’aventura Mucki y el gato Luisín quan ningú vol escoltar les seves cançons organitzant un concert molt especial amb un públic molt exigent.

Les històries giren al voltant de temes relacionats amb el respecte al medi ambient i cap els demés donant molta importància a l’empatia. Ser capaç de posar-se en la pell de l’altre és molt important per conèixer i entendre la posició de l’altre i poder actuar en conseqüència. El medi ambient i la conservació i respecte del món natural són la base d’aquestes històries.

Es tracta d’una proposta innovadora en la que el lector pren un paper actiu en el procés de lectura realitzant diferents activitats que es plantegen. Cal destacar la varietat d’aquestes iniciatives i originalitat tot fomentant la creativitat i propiciant l’adquisició de nous coneixements a partir d’activitats pràctiques (experiments, jocs...). Activitats molt encertades que destaquen per la seva varietat. Activitats molt atractives perfectament integrades en la trama narrativa i que suposen un tall en la lectura per consolidar aspectes importants.

Podeu estar al dia de les aventures i novetats d’en Mucki des de la seva pàgina a Facebook.

No hay comentarios: