Nick

FITXA
=====
Títol: Nick
Autor: Imma Chacón
Il·lustrador: -
Edició: La Galera, 2011
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
La Dafne està enamorada d’un noi del seu barri, un individu gens
recomanable. Amb l’ajuda de la seva cosina, trobarà la manera de captar el seu interès: creant un perfil fals al Facebook, del qual ell no pugui sinó enamorar-se’n. Però aleshores comencen a succeir coses inesperades: algú més s’interessa per aquest perfil fals, algú que clarament no té bones intencions i que s’amaga rere el seu nick. comença una persecució, un perillós joc del gat i la rata, entre dues persones que no es coneixen a la realitat... o potser sí?

Imma Chacón és una reconeguda autora de narrativa per adults. Nick és la seva primera novel•la dirigida al públic juvenil. La història d’amor d’una adolescent que viu connectada a les xarxes socials. Una novel•la que captivarà a tots els joves però també als adults per la seva trama i qualitat literària d’aquesta reconeguda autora.

Chacón afirma que va escriure Nick per intentar entendre a la seva filla adolescent, que estava vivint el seu període de rebel•lia contra el món, i utilitzava Internet amb els seus amics com una forma més de relacionar-se. Els protagonistes de la novel•la es mouen entre dos móns paral•lels: el d’Internet i el que anomenem real, el món virtual i el món físic. Els dos igual de reals, on moltes vegades s’utilitza, en una mesura o altre, la mentida i la disfressa per a construir una personalitat fictícia rere la qual amagar-se.

Com a punt de partida trobem la idea que els joves utilitzen les xarxes socials com una forma més de socialització, sense abandonar les altres i que el perill que comporta la Xarxa està en l’ús que se’n fa, com en altres formes de socialització, i en el control que els pares puguin exercir per evitar l’abús, el mal ús i la confusió a la que pot arribar-se.

Una lectura que es devora escrita amb un ritme que sap enganxar-te i no et permet separar-te de les pàgines, sortosament l’he agafat estant de vacances, perquè he de reconèixer que les seves prop de 300 pàgines no em van durar ni 24 hores, estic segura que adolescents, joves i adults se sentiran identificats en algun moment o altra de la història amb la innocent i rebel Dafne, personatge que desperta una tendresa gràcies a la construcció del personatge que ha fet l’autora atorgant-li tant realisme que hi veiem reflectit en ella l’adolescent que tots hem estat en el seu moment.

Un llibre molt recomanable per als joves que deixa clar quins són els perills de la xarxa sense pretendre donar una moralina, cosa que s’agraeix i facilita l’arribada del missatge. Una fantàstica lectura per aquest estiu.

No hay comentarios: