Mefi, Sata y Monio

FITXA
=====
Títol: Mefi, Sata y Monio
Autor: Mercedes Neuschäfer-Carlón
Il·lustrador: Dani Torrent
Edició: Kalandraka, 2011
Edat: de 7 a 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Enmig d’un bosc d’enormes i antics arbres, s’alçava un castell tenebrós. El seu propietari, el comte Similoff, un estrany i fosc personatge, vivia allà amb els seus fills Mefi, Sata i Monio, tres autèntiques criatures infernals. Tenien els cabells escabellats, les dures orelles acabades en punta i les ungles dels peus i de les mans tan llargues i fortes com les urpes d’una au de rapinya. Cap criat havia pogut resistir al castell més d’uns pocs mesos...

Kalandraka ens presenta una reedició d’aquest conte escrit l’any 1988 on la maldat de tres germans supera amb escreix els límits atribuïts a la trapelleria infantil. Tres infants que tenen com a hobby atemorir els criats, professors i a qualsevol que gosi acostar-se a ells, que trobaran en les aparentment dolces, i exquisidament educades germanastres que apareixeran d’imprevist a les seves vides, la seva mitja taronja i tastin la seva pròpia medicina. Perquè fins i tot les criatures més angelicals poden arribar a convertir-se en el pitjor malson.

No puc deixar de destacar les il•lustracions que Dani Torrent ha creat per aquest llibre, imatges amb fons esgrogueïts que doten les imatges d’un toc d’envelliment i desassossec que es manté en la línia de la història, amb un lleu desenfocament que accentua l’atmosfera sinistra del relat.

Una història que convida als nens i nenes a reflexionar sobre les accions que emprenen, a vegades, com a divertiment sense pensar com poden afectar a aquelles que les reben.

No hay comentarios: