L'esperit de l'últim estiu

FITXA
=====
Títol: L'esperit de l'últim estiu
Autor: Susana Vallejo
Il·lustrador: -
Edició: Edebé, 2011
Edat: a partir de 14 anys
Premi Edebé de Literatura Juvenil


RESSENYA
=========
Un misteriós somni fa tornar el Fran a la Casa de l'Arbre, el lloc on la seva família estiuejava quan era adolescent i que ara està a punt de ser destruït per les excavadores per construir una nova autovia. Allà recorda l'estrany i màgic estiu que va viure abans de convertir-se en adult, l'últim estiu, l'esperit del qual encara el crida per tancar un episodi no acabat. Perquè tot d'una, després de tants anys i gràcies a aquest somni en el qual apareixia la seva àvia, comprèn on s'amagava el tresor. El tresor de la reina mora.

Una lectura amena, ideal per llegir durant les vacances però apta per qualsevol moment de l’any. El retorn d’en Fran a la seva adolescència, amb el record de l’últim estiu viscut a la casa de l’arbre, ens ofereix un relat ple d’emocions, d’aventura, de tendresa i un punt molt ben trobat d’humor. Un retrat de la família i sobretot, de les relacions entre els diferents membres que conviuen a la casa de l’arbre.

Merescudíssima guanyadora del Premi Edebé de literatura Juvenil 2011 Susana Valleja ha teixit una novel•la rodona, que té tot el que necessita per captar l’interès dels joves lectors, sense necessitat de floritures, és una història fresca plena de vida i en la que, fins i tot, podreu captar l’olor d’estiu a més de descobrir secrets sobre tresors i alguna curiositat relacionada amb un dels personatges principals de l’Alícia al país de les meravelles, que no us ho creieu? Doncs haureu de llegir aquest llibre...

2 comentarios:

berta bocado dijo...

jo el vaig trobarr molt fluix, pesat i avorrit. a veure si algú més el llegeix i decanta la balança

Anónimo dijo...

A mi la veritat és que no em va agradar massa... Molt previsible i tirant a nyonyo...