Un cop de vent

FITXA
=====
Títol: Un cop de vent
Autor: Salvador Comelles
Il·lustrador: Marta Montañá
Edició: Barcelona: Barcanova, 2011
Edat: 7 anys
Temàtica: novel·la infantil, tramuntana


RESSENYA
=========
A la petita vila d’Oms en un succés extraordinari té en alerta a tot el veïnat. La Tramuntana ha entrat dins de casa de la senyora Margarida i està destrossant tot el que troba. I ningú sap quina és la manera d’aconseguir fer-la fora.

La senyora Margarida, una persona alegre i simpàtica, ha de passar la nit a casa d’en Joan i la Marta fins trobar alguna solució al seu problema. I serà ella mateixa, amb una idea brillant i molt dolça, la que ho aconseguirà descobrir el mode de fer fora aquest vent.

La solidaritat entre els veïns del poble, la seva bona predisposició i voluntat per ajudar seran les claus de l’èxit. Tothom vol ajudar a la senyora Margarida i aquest fet és fonamental per poder-la ajudar i aconseguir alliberar casa seva.

Una de les lectures que es pot fer d’aquesta lectura és precisament aquesta necessitat de ser solidaris amb les persones amb qui convivim. La frase que diu “la unió fa la força” és molt exemplificant en aquesta situació i es pot extrapolar a moltes altres circumstàncies.

Una història divertida, agradable on l’enginy és la base de la història. Una trama lineal, fàcil de seguir que aconsegueix mantenir l’atenció del lector al llarg de tota la història fins conèixer la solució al problema de la senyora Margarida.

Les il•lustracions de la Marta Montañá complementen perfectament la història imprimint un caràcter especial al llibre atorgant-li un toc d’alegria, de vida... que combina perfectament amb el caràcter i vitalitat dels personatges protagonistes. Unes imatges càlides amb uns personatges que transmeten bondat i alegria. Per tenir més informació podeu consultar el seu blog.

No hay comentarios: