El rostro de la sombra

FITXA
=====
Títol: El rostro de la sombra
Autor: Alfredo Gómez Cerdá
Il·lustrador: -
Edició: Ediciones SM, 2011
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’Adrián i els seus amics es proposen llançar una pedra des d’un pont cap a la carretera. Amb quin objectiu? Ho gravaran amb el mòbil i ho penjaran a Internet per a veure la velocitat que assoleix a la xarxa. Però ningú s’ha parat a pensar en les terribles conseqüències que pot tenir la seva acció: un accident, una persona al límit de la mort... La mare de la Núria, novia de l’Adrián, serà la víctima de la fatídica broma. Ara ni la Núria ni ningú han de saber qui van ser els culpables.

No és fàcil enfrontar-se als propis actes, però molt menys escapar a les seves conseqüències. La gamberrada adolescent s’ha convertit en un homicidi. I ara l’Adrián ha d’assumir la seva responsabilitat.

L’autor s’ha inspirat en uns fets reals que van succeir a Madrid fa uns anys, en aquell moment va començar a plantejar-se si el que havia passat era conseqüència d’un acte d’inconsciència i al seu cap va començar a perfilar-se el que acabaria sent aquesta història tan humana com estremidora, amb una càrrega emocional molt intensa, que fa pensar en com de gran pot arribar a ser l’estupidesa humana. Però no només això, Gómez Cerdá explota dues interessants idees: fins on series capaç d’arribar per esquivar la culpa dels teus propis actes? i què està disposada a fer una família per a protegir un dels seus membres, sabent que és culpable?

Aquest llibre esdevé una lectura fascinant que m’ha fet pensar ‘si jo m’he plantejat moltes preguntes en llegir-lo pot ser que els adolescents també se les facin?’ val la pena intentar-ho, acostem-los aquesta lectura que no tinc cap mena de dubte els enganxarà i mesurem-ne les reaccions. És una obra perfecte per llegir als instituts i comentar-la, les xarxes socials, l’alcohol i els actes inconscients la converteixen en una història que els resultarà molt propera i fàcil de llegir.

SM ofereix per primera vegada la possibilitat de llegir de forma gratuïta el 60% de la novel•la en tres formats diferents: digital, PDF o com aplicació per a iPad o iPhone, així doncs no teniu excusa per no submergir-vos en aquesta trepidant història.

I per als joves us recomano el booktrailer:


No hay comentarios: