Fantasmes enfarinats

FITXA
=====
Títol: Fantasmes enfarinats
Autor: Marcus Sedgwick
Il·lustrador: Pete Williamson
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: misteri, humor


RESSENYA
=========
Un fa-fan. Un fa-fan. En Julivert, el fill mitjà de la família Altramà, està tan espantat que no li surten les paraules. El que vol dir és que acaba de veure un fantasma a l’altra punta del castell. Però no sembla que els seus pares li facin gaire cas: l’Ermenguer té massa feina inventant una màquina que detecti or, i la Mentona no està per històries. Així que a la Solstici, la germana gran, no li queda més remei que prendre la iniciativa. Juntament amb l’astut corb Èdgar, intentarà descobrir quin misteri s’amaga a l’ala sud.

Fantasmes enfarinats és la segona novel•la que publica Cruïlla dins la col•lecció Els misteris del corb, escrita per Marcus Sedgwick. En versió original, ja n’hi ha cinc llibres publicats que compten amb el seu propi web. El títol de la col•lecció fa referència a l’Èdgar, el simpàtic corb guardià del castell d’Altramà. És ell qui narra, en primera persona, les aventures que viu al costat dels curiosos habitants del castell: un inventor excèntric, una bruixa retirada, un nen poruc, una noia gòtica, uns bessons entremaliats... En definitiva, una família que no hauria d’envejar en res als famosos Addams. L’Èdgar relata cada misteri des del seu punt de vista, deixant-hi anar grans dosis d’humor gamberro.

A part de seguir la història que explica la novel•la, val la pena fixar-se en els apunts que precedeixen a cada capítol. Es tracta d’una sèrie d’anècdotes divertides que descriuen la vida al castell o les manies dels seus habitants. D’altra banda, cal tenir molt en compte les il•lustracions de Pete Williamson: amb un estil que recorda a les criatures de Tim Burton i un toc alhora inquietant i divertit, són l’acompanyament perfecte per als textos de Sedgwick.

No hay comentarios: