El gat que sempre anava sol

FITXA
=====
Títol: El gat que sempre anava sol
Autor: Rudyard Kipling
Il·lustrador: Perico Pastor
Edició: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: faula


RESSENYA
=========
El gat que sempre anava sol és una adaptació d’un conte de Rudyard Kipling i que podria incloure’s perfectament en una antologia de faules del propi Isop o Lafontaine.

En una societat primitiva un home i una dona comencen a crear una llar. Un espai càlid i agradable que entre tots dos es van encarregar de construir. Mica en mica, i gràcies a un encanteri que amb un objecte màgic va crear la dona, aquella cova anava creixent.

L’agradable olor de la sopa que la dona preparava atreia els animals de la selva del voltant. Primer va ser el gos, que es delia per tastar aquell brou, qui no va dubtar en perdre la seva llibertat per gaudir d’aquell deliciós àpat. Poc després va ser el cavall qui restà al servei de l’home, la vaca... però un gat que rondava per allà reia d’aquells animals estúpids que no dubtaven en perdre el seu bé més preuat per unes quantes engrunes.

Al cap d’un temps el gat es va començar a interessar per aquella família i rondava la casa però va ser rebutjat per la dona. Ella li va dir que només l’acceptaria quan es complissin tota una sèrie de condicions que mai pensava que es podrien complir... però les circumstàncies de la vida van fer que la dona necessités de l’ajuda d’aquest gat, que no va dubtar en presentar les seves condicions per poder solucionar la situació.

Una faula que mostra com la perspicàcia i control i anàlisis de la situació van permetre al gat sortir d’una situació aparentment negativa a una altra molt més beneficiosa per a ell. Una història amb múltiples lectures i interpretacions que deixen una moralitat per a cada lectura.

Acompanya el llibre un esplèndid dvd en el que es fa una lectura de la història en la que el propi autor narra i il•lustra el curs acompanyat per la música d’Agustí Fernández. Veure el procés de creació de la il•lustració és un valor afegit a aquesta obra que mostra el sentit i la importància de la il•lustració així com la seva posterior interpretació.

Els clàssics mai moren!

No hay comentarios: