La hora de los relojes

FITXA
=====
Títol: La hora de los relojes
Autor: Fran Nuño
Il·lustrador: Enrique Quevedo
Edició: Faktoría K de Libros, 2011
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: Poesia


RESSENYA
=========
Poesia no n’havia ressenyat mai, potser pel fet de no ser-ne una gran aficionada i molt menys entesa, ara bé, sé reconèixer la musicalitat d’uns versos que, sumada a la fàcil comprensió per part de joves lectors i unes il•lustracions magnífiques configuren un títol recomanable per a nens i nenes que sabran valorar l’enginy, el sentit de l’humor i fins i tot el surrealisme més dalinià en alguns casos.

El temps cronològic és el fil conductor dels 33 poemes que configuren aquest llibre. Versos que juguen amb les onomatopeies, que dibuixen cal•ligrames i tracen una imatge humanitzada d’aquests objectes quotidians: somniadors, porucs, avançats, lents, malaltissos, excèntrics i més. Fran Nuño versa sobre tot tipus de rellotges, antics i moderns, reals i figurats convertint la mesura del temps en un entreteniment literari.


Les il•lustracions d’Enrique Quevedo són un conjunt d’imatges sensacionals que ofereixen un fantàstic ventall de recursos per als professors o bibliotecaris que vulguin utilitzar-les per “jugar” fins i tot amb aquells nens més petitons, ja que la base del seu treball són les formes geomètriques i el color, amb una senzilla base de llapis. Simetries, línies rectes i curvilínies acompanyen els minuts, segons i hores que marquen aquests curiosos rellotges.

I no podem obviar el treball de maquetació i presentació que ha fet Faktoría K de Libros, d’una alta qualitat tant en el paper com en el format fa que el conjunt resultant sigui un títol imprescindible a les escoles i biblioteques.

No hay comentarios: