Una lluviosa mañana de domingo

FITXA
=====
Títol: Una lluviosa mañana de domingo
Autor: Sooni Kim
Il·lustrador: Mia Sim
Edició: Buenos Aires: Adriana Hidalgo Editora, 2010
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
En aquest àlbum trobem les preguntes típiques d’un infant (només d’un infant?) enmig de la solitud i el silenci d’un diumenge plujós.
Amb una gran senzillesa, aquesta història ens obre tot un ventall de pensaments i sentiments: a poc a poc, seguim amb la protagonista el camí des de l’autoconsciència fins a la consciència de formar part del món que l’envolta.
Així doncs, les autores, ens obren, a partir de la petita finestra d’una habitació infantil aparentment solitària, un món immens, on el temps no passa igual a tot arreu, on hi conviuen diferents estacions i hi ha diferents cultures i paisatges. La protagonista és conscient que forma part d’un món molt gran, llunyà i compartit amb d’altres nens que, com ella, poden estar pensant el mateix.
D’una manera poètica (tant pel llenguatge com per la i•lustració) relaciona el microcosmos infantil amb el macrocosmos que l’envolta i sobre el qual es pregunta i, així, evoca els sentiments que produeix sentir-se part d’un món immens i divers.
A més, exposa conceptes que segurament suscitaran preguntes en els lectors: diferents fenòmens atmosfèrics, els moments del dia, l’avui i el demà.
La il•lustració amb aquarel•la i collage, ens acompanya feliçment en aquest viatge, i aconsegueix evocar aquelles coses que el text no ens diu.
Un àlbum molt recomanable per a compartir!

No hay comentarios: