L'Angelina surt a fer un tomb

FITXA
=====
Títol: L'Angelina surt a fer un tomb
Autor: Pat Hutchins
Il·lustrador: Pat Hutchins
Edició: Barcelona: Kalandraka/Hipòtesi, 2011
Edat: a partir de 2 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Aquest àlbum és una reedició d’un clàssic de la literatura infantil anglesa editat al 1968: "Rosie’s walk". Kalandraka amb Hipòtesi n’ha editat diverses edicions en català, castellà, gallec, eusquera i portuguès. Per la seva autora, Pat Hutchins, aquest va ser el seu primer àlbum il•lustrat, però n’ha fet d’altres i també diverses novel•les. L’any 1974 fou guardonada amb la medalla Kate Greenaway.

L’obra pot ser interpretada en dos vessants, per un costat el text i el recorregut de la gallina ens ofereix una visió general d’una granja: el paller, la tanca, i podria dir-se que és un recorregut casual d’un passeig qualsevol. Com a apunt didàctic, ens pot servir de guia alhora d’explicar la granja als mes petits.

Per un altre costat, la lectura de la imatge fixant-nos en la guineu que persegueix a l’Angelina durant tot el recorregut i que dóna la clau d’humor de l’àlbum. Amb l’Angelina ens trobem una mica l’estil de “Rompetechos” que va provocant desastres al seu pas, i no s’adona de res.

La narració és circular, és a dir comença i acaba al mateix lloc: el galliner de la protagonista. La il•lustració ens recorda a les pintures dels aborígens australians. Amb un ús de colors molt àcids i l’estil de raigs X.

Com a clàssic anglès que és, trobem infinitat de recursos web dins la xarxa, a tall d’exemple, les il·lustracions que podem descarregar perquè les pintin els infants (pdf), o la versió animada del llibre que trobareu a Youtube:

No hay comentarios: