La gran corriente de aire

FITXA
=====
Títol: La gran corriente de aire
Autor: Taï-Marc Le Thanh
Il·lustrador: Rébecca Dautremer
Edició: Edelvives, 2011
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: educació dels fills, imaginació


RESSENYA
=========
Quan dos germans petits es queden sols a casa, ni que sigui per un moment, pot passar qualsevol cosa. Fins i tot poden canviar els seus pares. En principi pot semblar políticament incorrecte, però no. A mesura que transcorre la història un s’adona que l’autor ens vol fer estremir amb comptagotes. I com sempre, Taï-Marc Le Thanh ens captiva amb la seva prosa punyent i alhora encisadora. Una resolució de tot plegat amb una màgia especial.

Com és habitual, les seves paraules van acompanyades de les il•lustracions de la Rébecca Dautremer. Podem gaudir plenament d’aquestes imatges gràcies al format àlbum. Una edició acurada que permet descobrir tots els detalls haguts i per haver: un clip, uns coberts molts coneguts a Suècia, un bola de billar... La Rébecca sap com mantenir el lector atent, gairebé immòbil a fi que no perdi cap detall de la història. I ambdós fan un tàndem perfecte per aconseguir-ho.

Una obra d’art, seguint la bona línia d’aquest duet. Us recomano dos episodis de l’àlbum: el pla de José, divertidíssim, i la reacció d’un pare saturat i fart, sublim.

No hay comentarios: