Lluny

FITXA
=====
Títol: Lluny
Autor: Pablo Albo
Il·lustrador: Aitana Carrasco
Edició: Bromera, 2011
Edat: de 4 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
Quan li van dir a Albert que sa tia Marta se n’havia anat, ell va decidir anar a buscar-la. Així que va començar a caminar cap on els adults li havien dit: «Lluny, Albert. La tia Marta se n’ha anat molt lluny. Tan lluny com és possible anar-se’n. Allà d’on no es torna.»

Bromera ens sorprèn aquesta vegada amb un àlbum que tracta amb exquisit gust el tema del dol en els infants, i ho fa d’una manera extremament dolça i senzilla, vist sempre des de l’optimisme i, en paraules de l’autor, ‘parla de la vida, de com, a vegades, cal sortir a buscar allò que et falta per a convèncer-te que ja no hi és i com el camí t’ensenya a acomiadar-te’.

Pablo Albo se’ns presenta a sí mateix com un domador de paraules, que em fascina, i és que ell sap que per aquella mania que tenen de dir allò que callen, de suggerir el que no han dit, les paraules en realitat mai són allò que semblen. Lluny, que esdevé un títol a tenir molt present quan ens trobem amb un cas de pèrdua, tanca una trilogia que l’autor ha titulat Comiats i absències de la qual també en formen part Agnès Atzur (Thule, 2009) i El último canto (OQO, 2009), jo inclouré aquests tres títols a la meva biblioteca d’imprescindibles, i si m’ho permeteu us recomano que feu el mateix.

No hay comentarios: