Pomelo crece

FITXA
=====
Títol: Pomelo crece
Autor: Ramona Badescu / Benjamin Chaud
Il·lustrador: Ramona Badescu / Benjamin Chaud
Edició: Kókinos, 2011
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: creixement, valoració personal, descoberta personal, descoberta de l’entorn.


RESSENYA
=========
Pomelo és un petit elefant rosa i amb una trompa desproporcionada per la seva mida. En Pomelo és molt curiós i vol descobrir el món que l’envolta, es fa preguntes, emprèn viatges fantàstics dels que sempre aprèn alguna cosa.

En aquesta ocasió el Pomelo ha fet una gran descoberta: ha crescut! Està molt content perquè créixer farà que pugui fer més coses, ser més independent... però això també li farà plantejar-se moltes altres qüestions. Fer-se gran implica assumir canvis en el nostre cos, la manera de fer, començar a fer coses que no fèiem o no volíem fer fins ara i també deixar-ne de fer algunes altres...

En Pomelo es fa moltes preguntes i pensa en totes aquelles coses que significa créixer... i això li fa una mica de por però en aquest procés descobrirà que créixer vol dir tancar i obrir etapes.

Expressar i explicar a un públic infantil conceptes com fer-se gran no és gens senzill. El creixement no és només físic sinó també mental i psicològic i les situacions que Pomelo viu en aquesta història mostren un camí del que això representa, de com ens afecta i quina ha de ser la nostra actitud envers aquest tema. Un llibre que fa una passa més enllà en el món de la literatura infantil i planteja qüestions filosòfiques de gran profunditat tractades amb una senzilla que desborda.

Una obra en la que la il•lustració té un pes importantíssim i on la il•lustradora crea un petit món on es combinen i barregen sense cap complex elements reals i imaginaris que reflecteixen el pensament d’aquest petit elefant i és capaç de transmetre sensacions i pensaments.

No hay comentarios: