Theodore Boone. El noi advocat

FITXA
=====
Títol: Theodore Boone. El noi advocat
Autor: John Grisham
Il·lustrador: -
Edició: Estrella Polar, 2011
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
En Theodore Boone no és cap geni, és un nen normal i corrent que va a l'escola amb bicicleta. Però en Theo té una passió desmesurada pel dret i els tribunals: coneix tots els jutges i policies de la ciutat, i assessora els seus companys de classe. Somia a ser un gran advocat i tenir una carrera plena d'èxits. Però el jove advocat va a parar als jutjats molt abans del que s'espera. Un assassí a sang freda està a punt de ser posat en llibertat i només en Theo sap la veritat. La situació és delicada, però en Boone no es rendeix fàcilment.

John Grisham
aposta, per primera vegada en la seva producció literària, per els joves, creant una novel•la de suspens, i a més, ho ha fet amb tots els elements característics de les seves obres, aquells que l’han portat a ser un dels autors més reconeguts mundialment, i el que és més de lloar, escrit per a un públic concret sense caure en infantilismes.

Reconec que vaig començar a llegir aquesta novel•la amb cert escepticisme, se’m feia difícil pensar que Grisham pogués escriure una trama complexa d’aquelles a les que ens té habituats per a un públic tan jove i que el resultat fos comprensible per als lectors. Tal qual, el llenguatge utilitzat, les expressions, la manera de descriure els jutjats, els procediments i les situacions són tan clars que no hi ha lector de més de 10 anys que no sigui capaç d’entendre la història. Sumem-li a això el ritme trepidant imprès en la narració i la complicitat que inspira el jove Theo, aquest noi de tretze anys, que ha crescut en un entorn de lleis i solidaritat que ha absorbit de forma natural i exerceix d’advocat amb els seus companys d’escola de forma eficient i propera, ajudant-los sempre sense esperar res a canvi.

M’ha alegrat moltíssim saber que aquest llibre, és el primer d’una sèrie que protagonitzarà aquest jove advocat, ja que no tinc cap mena de dubte que captarà ràpidament l’interès dels lectors i un cop hagin devorat aquesta primera aventura d’en Theo, ja reclamaran la següent, que pel que sabem a Estats Units es posa a la venda el proper mes de juny, caldrà esperar a veure quan ens arriba a nosaltres, mentrestant si voleu saber-ne més coses sempre podeu entrar al seu web.

No hay comentarios: