Juan y el lobo

FITXA
=====
Títol: Juan y el lobo
Autor: Tony Ross
Il·lustrador: Tony Ross
Edició: Barcelona: Océano/Travesía, 2011
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: Conte clàssic revisitat


RESSENYA
=========
Aquest àlbum és una revisitació del conte clàssic de Joan i el llop, a càrrec de l’autor anglès Tony Ross. Ross, fidel al seu estil de sempre, ens proposa una variant més gamberra del mateix.

Les diferències d’aquesta versió amb l’original són bàsicament tres: d’una banda, en aquest cas el nen protagonista no sols crida: “Qué ve el llop!” per divertir-se i burlar-se dels demés, també ho fa per escapolir-se de les seves responsabilitats (quan no es vol dutxar, quan no vol fer els deures, etc.).

D’altra banda, si bé en ambdós contes al final apareix un llop que veritablement comença a perseguir en Joan, en la versió de Ross, no es lliura de la fam i ferotgitat del llop ni el Joan ni tan sols els adults (tot per culpa de fer comentaris amb massa moralina… es veu que això no li agrada gens ni mica, al llop d’en Ross –i jo crec que ni al propi autor…-)

I, finalment, com a diferència més important està el fet de les personalíssimes i inconfusibles il•lustracions de Tony Ross (com a exemple, dir que és simptomàtic del seu estil i del seu humor, la imatge del llop perseguint a la carrera a un home mentre ja el va salant –amb un saler, perquè és tot un senyor llop- per a que estigui més gustós). Tot un sibarita.

No hay comentarios: