Petita història d'un plantador de cases

FITXA
=====
Títol: Petita història d'un plantador de cases
Autor: Carles Sala i Vila
Il·lustrador: Roberta Bridda
Edició: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: ecologia, respecte per la natura, medi ambient.


RESSENYA
=========
Qui no ha volgut tenir mai una caseta dalt d’un arbre? Viure envoltats de natura, lluny del soroll i dels fums? Això és el que en Pau va voler aconseguir quan amb el seu avi es va apropar fins a la clariana del bosc i va plantar aquelles petites llavors d’alzina.

Cada setmana en Pau visitava la clariana i cuidava les petites llavors que mica en mica van anar creixent i convertint-se en plantes que van continuar creixent fins esdevenir imponents arbres que acabarien per convertir-se en casa seva.

Un entorn idíl•lic per a una família amb fills que podien créixer amb total tranquil•litat gaudint i aprofitant tot el que la natura els hi proporcionava, fins que un dia un gran incendi va arrasar-ho tot i van perdre la seva estimada llar.

Mesos més tard va arribar la tardor amb una enorme sorpresa pel Pau i la Flora. Els seus tres fills en una gran clariana del bosc negre van plantar un munt de llavors, com va fer el seu pare anys enrere, per construir la seva futura llar. Això els va omplir d’alegria, emoció i satisfacció en veure que els seus fills sentien el mateix amor pel bosc i la natura que ells.

Aquella idea fantàstica va ser adoptada per molts amics dels nens que també volien tenir una casa d’arbres i així mica en mica van aconseguir, anys més tard i amb molt d’esforç, transformar aquell desert de cendra en un preciós bosc verd.

Una història de valors en la que l’amor per la natura i l’entorn natural es viu pàgina a pàgina. Un relat breu però intens que mostra com l’educació i bon exemple dels adults calen en els més petits que, com animals socials que som, copien i imiten conductes i comportaments.

El llibre transmet la necessitat imperativa de salvar i protegir el nostre patrimoni natural, de respectar i cuidar un bé tan preuat com necessari.

No hay comentarios: