El aprendizaje amoroso

FITXA
=====
Títol: El aprendizaje amoroso
Autor: Laetitia Bourget
Il·lustrador: Emmanuelle Houdart
Edició: Mèxic, FCE, 2008
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L'aparença d'aquest àlbum rosa amb una parella que sura i sembla que viu als núvols, tots amorosos ells, ens remet al començament del llibre que és el final dels clàssics contes i rondalles d'amor i princeses de tota la vida. Aquell "i visqueren feliços i menjaren anisos", però no us heu preguntat què passa després d'això?

El aprendizaje amoroso ens planteja la quotidianitat de la vida en parella, de la parella que conviu, i que per molt prínceps blaus que puguin ser, els hi acaba passant el mateix que a les parelles normals i corrents. Acaben coneixent la parella, tot allò que els agrada i sobretot els hàbits i costums que no ens agraden gens i que voldríem canviar. Us imagineu una princesa que es tira pets o que el príncep es tregui les botes i una pudor insuportable a formatge blau ompli la sala? Al final de l'àlbum se'ns desvetlla el truc per ser feliços i menjar anisos, que tot i ser ben lògic a vegades no és prou fàcil d'assumir...

Tot acompanyat de les meravelloses il·lustracions de l'artista suïssa Emmanuelle Houdart crea autèntiques metàfores surrealistes sobre l'amor i la parella en tons que van del rosa més pur als blaus, verds i vermells que identifiquen els personatges, amb reminiscències orientals.

No hay comentarios: