A mi manera

FITXA
=====
Títol: A mi manera: una historia de zapatos
Autor: Svjetlan Junakovic
Il·lustrador: Svjetlan, Junakovic
Edició: Barcelona: Saga, 2009
Edat: de 8 a 10
Temàtica: la vida


RESSENYA
=========
Tots tenim consciència o un sisè sentit que ens guia a través de la vida. El protagonista d’aquesta història pressent aquesta veu a través d’una pedreta invisible que té a les sabates; gràcies a ella descobreix en la música la seva professió, sent el risc, l’amor...

Caminem així amb ell pel camí de la vida. Sempre a través de les sabates vivim els seus primers passos, l’arribada de la infantesa amb els jocs i els amics, el ball i l’enamorament, la guerra, el seu casament així com també diversos episodis claus del segle XX... Frank Sinatra, l’arribada de l’home a la lluna, Els Beatles o la Segona Guerra Mundial.

Cal fer esment especial a la il•lustració, que imita un collage i juga amb tons ocres, ressaltant en vermell on cal parar més atenció o oferint-nos tocs d’humor. Ocupa tota la plana deixant per la lletra impresa un petit espai als marges.

L’autor, nascut a Croàcia, ha rebut diversos premis per les seves obres, entre ells i el mes recent l’any 2008 per El Gran libro de los retratos de animales (ressenyat aquí).

1 comentario:

sfer dijo...

Al blog d'Ilustrarte han posat un fragment animat del llibre. Pel que sembla, l'Svjetlan hi està treballant. Passeu a mirar-lo per aquí: http://elblogdeilustrarte.blogspot.com/2010/08/svjetlan-junakovic-moj-put.html