El pare Mumin i el mar

FITXA
=====
Títol: El pare Mumin i el mar
Autor: Tove Jansson
Il·lustrador: Tove Jansson
Edició: Barcelona: La Galera, 2011
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: fantasia, aventures, família


RESSENYA
=========
“De vegades, quan tot rutlla i no ens falta de res, ens posem tristos i de mal humor. Mira que n’és d’estrany!”, diu la mare Mumin al començament d’aquest llibre. “És així i no cal donar-hi més voltes. Quan passa, però, s’ha de tornar a començar”. I això és precisament el que fan els Mumin. Com que el pare no sembla feliç, decideixen marxar de la vall on viuen perquè pugui complir el seu somni: convertir-se en faroner d’una illa petitíssima.

Aviat comprovaran que viure lluny de casa no resulta tan senzill com imaginaven... El pare s’haurà d’esforçar per entendre els misteris del mar. La mare s’enyorarà de la vall i del seu hort. I el petit Mumin descobrirà que l’illa li reserva un munt de sorpreses i una visita inesperada.

Els Mumin s’acaben d’estrenar en versió catalana de la mà de La Galera, però fa més de quaranta anys que les seves aventures volten pel món. La creadora d’aquesta simpàtica família de trols amb forma d’hipopòtam és l’escriptora i il•lustradora finlandesa Tove Jansson, tot un referent de la literatura infantil del seu país. Les novel•les dels Mumin s’han traduït a més d’una trentena d’idiomes i han donat peu a una sèrie d’animació. I encara hi ha més: els trols s’han fet tan populars que fins i tot compten amb un museu i un parc temàtic propis.

El pare Mumin i el mar és la segona novel•la de la col•lecció catalana dedicada a aquesta família. Un llibre tendre i poètic que respira màgia i positivisme pels quatre costats. Jansson ens regala personatges inoblidables i un preciós cant a la natura, que deixa sentir la seva presència a cada pàgina com si fos un protagonista més.

No deixeu passar l’oportunitat de llegir aquesta novel•la. Llegiu-la tant si sou nens com si sou adults. Perquè, recordeu aquella frase que diu que la literatura infantil és la literatura que també poden llegir els nens? Doncs aquest n’és un bon exemple. Els adults hi descobrireu una història entranyable que parla de frustració, sacrifici, amor i compromís.

No hay comentarios: