La mentida

FITXA
=====
Títol: La mentida
Autor: Catherine Grive
Il·lustrador: Frédérique Bertrand
Edició: Madrid: Siruela, 2017
Edat: a partir de 4 anys


RESSENYA
=========


Et torna a creure algú després d’una mentida? 
Et torna a estimar algú després d’una mentida?
Però com dir la veritat, ara?



No es una mentida que aquest llibre és un conte per contar i una eina per treballar.

La història és molt senzilla: una nena que diu una mentida que la perseguirà i que la farà sentir molt angoixada fins que expliqui als pares què és el que li passa.

La mentida es representa a través d’un punt vermell que va creixent i es va multiplicant fins ocupar tots els pensaments i el dia a dia de la nena en moments quotidians i en llocs on qualsevol petit lector es podria veure reflectit (a l’escola, a l’hora del bany, al carrer...). Quan, per fi, pot treure cap enfora tot el que li està passant, els punts vermell desapareixen ja que aquesta és la clau davant tant neguit: expressar els sentiments i posar paraules a les preocup
acions per alliberar la ment.

És un llibre extremadament visual (l’ús del punt vermell com a metàfora visual és magistral i li dóna tot el sentit a la història) que deixa molt espai als lectors per fer el seu propi treball intern i reflexions davant la mentida i les seves conseqüències que, en aquest cas, serveixen com a fil conductor per anar un pas més enllà de la simple presentació d’una lliçó moral directa.

Podreu trobar més informació de com treballar aquest llibre en la fitxa de lectura compartida que trobareu en aquest enllaç.

No hay comentarios: