Maarón

FITXA
=====
Títol: Maarón
Autor: Øvreås, Håkon
Il·lustrador: Oyvind Torseter
Traducció: Cristina Gómez-Baggethun
Edició: Barbara Fiore, 2017
Edat: a partir de 8-9 anys


RESSENYA
=========
Vaig agafar Maarón atreta per les il·lustracions de Torseter (autor d’El Mulero, No puedo dormir o Agujero, editats tots per Barbara Fiore) que aquesta vegada no treballa sol sinó que posa imatges a l’obra d’un altre autor norueg, inèdit, diria, a casa nostra.

A nivell de format, ens trobem amb una novel·la de 133 pàgines amb una edició molt acurada, amb tapa dura i d’una mida petita, agradable de manipular, i amb un gran número de pàgines il·lustrades.

El vaig agafar i no l’he deixat des d’aleshores. Maarón és d’aquells llibres que no voldries que s’acabessin, que vas llegint a poc a poc perquè intueixes que un cop s’acabi el trobaràs a faltar.

Aarón fa poc que ha arribat a una nova ciutat i ha tingut temps de fer un amic, una mitja amiga i tres enemics d’aquells disposats a fer-te la vida impossible.

Just quan comença el llibre acaba de morir el seu avi i la preparació de l’enterrament serà un tema de fons al llarg de la novel·la. La història doncs ens apropa a uns dies de la vida d’aquesta nen, l’Aarón, que malgrat la seva timidesa i pors, en un atac d’enginy i coratge, és capaç de plantar cara als seus maldecaps.

Però més enllà de l’argument, que ja veieu que toca temes típics en els llibres realistes per nanos de vuit-deu anys (assetjament, mort d’un avi, amistats...), us recomano molt la lectura de Maarón per aquella barreja de sobrietat i sentit d’humor auster dels autors nòrdics (penso amb Stian Hole, per exemple) i pel to entranyable que tant bé despulla i t’apropa als personatges.

Llarga vida a Aarón (o a Maarón)!
Per sort, a la web de l’autor hem vist que existeix una segona aventura de Aarón, a veure si Barbara Fiore també el tradueix!

No hay comentarios: