El nen gris

FITXA
=====
Títol: El nen gris
Autor: Lluís Farré
Il·lustrador: Gusti
Edició: La Galera i Círculo de Lectores, 2006
Edat: A partir de 6 anys
Temàtica: Sentiments

RESSENYA
=========
Des de que va néixer, en Martí Carmanyoles Canovelles, havia sigut diferent. No tenia el color de gamba assolellada dels Carmanyoles, ni tampoc el verd intens dels Canovelles. En Martí era gris. I no em refereixo només al color de la pell: en Martí era gris, fins i tot, en el seu tracte amb la resta de la gent. No li feia gràcia ni els acudits de’n Mistepita, el gripau que els ensenyava anglès, ni es sorprenia mai en els viatges que feia amb la seva mare. En Martí no veia la gràcia a res del que l’envoltava. Al menys, a res que no fos el seu hàmster Gustau rosegant llavors de gira-sol.

Aquest llibre ens mostra com, malgrat les aparences, qualsevol persona pot amagar sentiments a sota la pell. I, encara que algunes vegades els tenim tan endinsats que és difícil treure’ls a la superfície, sempre hi terminaran emergint.

Premi Hospital Sant Joan de Déu 2006.

(Enhac)

2 comentarios:

Anónimo dijo...

NOmés volia dir que a mi m'ha encantat aquest llibre... trobo que el text aconsegueix explicar una cosa seriosa però amb un to molt divertit i les il·lustracions són innovadores però alhora tendres... no sé crec que és dels àlbums millorets de creació del país, vaja, que no és una traducció...

sfer dijo...

A mi també em va agradar molt. Vaig riure molt, especialment amb el Mistapita (Mister Peter pronunciat a l'anglesa, és clar!), els noms dels personatges i les reaccions del protagonista.

És el mateix premi que va rebre l'any passat "L'Home del sac", oi? Les il·lustracions no són tan impressionants com les del Tha, però trobo que el text és molt millor...