Un hogar para Dog

FITXA
=====
Títol: Un hogar para Dog
Autor: César Fernández García
Il·lustrador: Pep Brocal
Edició: Barcelona: Bambú, 2007 (Primeros lectores, 6)
Edat: a partir de 6/7 anys
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
Un llamp crema la cabana del gos Dog. Aleshores el gos cau en una mena de depressió i no para de lamentar la seva desgràcia i mala sort.

Els seus amics estan disposats a ajudar-lo i li donen idees però ell no fa cap gest per sortir-se d’aquest estat de negació total. Finalment la constància dels amics, que l’animen i li porten estris i idees per fer una casa nova, acaba tenint resultats: la cigonya li ensenya uns possibles plànols de la nova casa, el conill li porta eines, un altre li porta fustes, etc. I tots junts construeixen una casa encara millor que l’anterior.

És un llibre amb moltes coses bones: és una lectura senzilla de seguir per a primers lectors, però no és gens superficial la història que explica. Té unes il·lustracions amb molt de pes que ajuden a seguir perfectament la narració. I a més, tracta els temes de superació de problemes, de l’amistat, de la constància, però d’una manera molt interessant, és a dir, que els amics estan sempre allà, al seu costat, però no li solucionen el problema fins que no és ell, el gos, que decideix que vol sortir-se’n.

No hay comentarios: