Llibre d’experiències-experiment (dividides en dues parts)

FITXA
=====
Títol: Llibre d’experiències-experiment (dividides en dues parts)
Autor: Sonia Pérez
Il·lustrador: Sonia Pérez
Edició: Barcelona: Thule, 2010
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: un llibre per jugar


RESSENYA
=========
El grup d’investigació Els Salmó és molt peculiar. No només perquè els seus membres siguin salmons (ja és estrany, que aquests peixos tinguin vocació científica), sinó també perquè els apassiona investigar però no els agrada trobar solució a les seves investigacions. És clar, ells van contra corrent: experimenten pel plaer d’experimentar.

Sonia Pérez, autora del text i de les il•lustracions d’aquest llibre-manual, va tenir l’honor de conviure una temporada amb Els Salmó. Va ser testimoni de les seves experiències-experiment i ara les recull aquí per donar-les a conèixer. S’ha de dir que els experiments d’aquest grup d’investigadors són tan peculiars com ells mateixos. Si a això afegim que Els Salmó van patir un accident i que els seus experiments van quedar barrejats per error, podeu comptar que els resultats de les seves investigacions són sorprenents… Asseguren, per exemple, que per veure la vida color de rosa cal enganxar paper de cel•lofana a les finestres; o aconsellen guixar moltes paraules en un text per llegir molt ràpid.

Les experiències-experiment es presenten en un llibre que simula una llibreta amb espiral. Hi apareix una introducció que explica la història d’aquest grup d’investigació i, tot seguit, un “Informe tècnicocientífic per a descobriments molt importants”, on s’inclouen els experiments. En aquesta segona part, el llibre es converteix pràcticament en una joguina interactiva: les pàgines es divideixen per la meitat, de manera que el lector pot combinar al seu gust les investigacions i els resultats. Perquè, qui diu que no és bona idea guixar moltes paraules en un text per veure la vida color de rosa? Al final del llibre, a més, l’autora deixa unes pàgines en blanc perquè el lector escrigui i dibuixi altres experiments que se li vagin acudint.

Aquest llibre és una bona opció per jugar i divertir-se, i també per incentivar la imaginació buscant noves alternatives. Qui sap? Potser algun dels seus lectors endevindrà, en el futur, un investigador tan reconegut com Els Salmó…

No hay comentarios: