La peculiar història de l’Ava Lavender

FITXA
=====
Títol:
La peculiar història de l’Ava Lavender
Autor: Leslye Walton
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2014
Edat: A partir de 14 anys
Temàtica: romàntica, realisme màgic


RESSENYA
=========
Per més que l’Ava Lavender desitgi ser com la resta de noies, no ho és pas. Des del moment del seu naixement, un dia de març del 1944, que ha estat considerada diferent per gairebé tothom. I és que l’Ava va néixer amb ales d’ocell. Aquest fet marcarà la seva existència i la dels que l’envolten. Alguns hi sentiran rebuig; d’altres, arribaran a venerar-la.

Però, si l’Ava Lavender té una història peculiar a explicar-nos en aquesta novel•la, no és precisament la seva. O no només la seva. Les pàgines d’aquest llibre li permeten aprofundir en els records familiars i rememorar la vida de la seva àvia, l’Emilienne, i de la seva mare, la Viviane; dues dones singulars també a la seva manera.

En la seva primera novel•la, l’autora Leslye Walton barreja fets històrics i realisme màgic per presentar-nos tres generacions de dones marcades per l’amor. Cadascuna d’elles s’hi entrega, el pateix i se’n protegeix com millor sap fer-ho; les seves decisions tindran repercussions no només en les seves vides, sinó també en les de la resta de la família.

Walton inicia la seva història a començaments del segle XX, amb el viatge d’una petita Emilienne des de la seva França natal fins a Nova York i, anys més tard, a Seattle. A través d’aquesta dona emprenedora i de l’evolució de la família, l’autora repassa alguns dels esdeveniments històrics més importants del segle passat tot descrivint la vida quotidiana de cada època. A més d’explicar les vivències d’aquestes tres dones carismàtiques, introdueix pinzellades de la vida dels personatges amb qui es van creuant les protagonistes per demostrar-nos que, en el fons, tothom amaga algun secret que el fa especial.

Cruïlla ha classificat La història de l’Ava Lavender com a crossover, però potser s’apropa més al públic adult que al juvenil. Si en voleu conèixer més detalls, aquí us deixem el booktrailer de la novel•la en anglès o podeu llegir aquesta entrevista a Leslye Walton.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Ressenya compartida a Llegim en català, pàgina de literatura juvenil a Facebook

https://www.facebook.com/literaturajuvenilencatala

unchatbotte dijo...

Gràcies Chus,
és realment un llibre estrany però hipnotitzant. Jo no vaig acabar d'entrar-hi del tot, però no el podia deixar. Vaig arribar al final una mica desconcertada, sense saber si m'havia agradat o no. I sempre m'acaba tornant alguna escena...