La increïble història de... Un amic excepcional

FITXA
=====
Títol: La increïble història de... Un amic excepcional
Autor: David Walliams
Il·lustrador: Quentin Blake
Edició: Montena, 2014
Edat: a partir de 7-8 anys
Temàtica: humor, amistat, solidaritat, bullying, maltractament, crítica social i política


RESSENYA
=========
La Chloe és una nena de bona família, acostumada, però, a que la seva mare i la seva germana no la tractin bé. A l’escola tampoc s’hi troba a gust perquè un grup de nenes li fa bullying. Així és que la Chloe té un refugi infal•lible: la seva imaginació. Li agrada escriure històries, i aquesta curiositat per imaginar la vida d’altres persones l’empeny a conèixer el Sr. Ferum, un vagabund que viu al carrer i que fa molta pudor.

La Chloe i el Sr. Ferum es fan amics i inseparables. Tots dos se senten sols i troben, l’un en l’altre, comprensió i companyia. L’amistat que comparteixen es important perquè els ajuda a retrobar la felicitat que han perdut.

David Walliams, l’autor de literatura infantil i juvenil més llegit d’Anglaterra en l’actualitat, ha escrit una novel•la divertida que tracta temes delicats com el maltractament infantil i la relació dels infants amb persones desconegudes.

Destaca i molt el missatge cru del relat, que aconsegueix atrapar al lector infantil gràcies a una combinació original d’humor escatològic i tendresa. La història manté el lector expectant capítol rere capítol mentre li aporta elements per reflexionar sobre els fets que marquen la vida de la protagonista.

Una novel•la d’estil àgil i directe que narra amb tendresa intel•ligent i cruesa poètica. La crítica compara amb encert David Walliams amb Roald Dahl, precisament, ídol de la infància de Walliams i un dels escriptors més importants del segle XX. Curiosament, Quentin Blake i Tony Ross, il•lustradors dels llibres de Walliams, també ho van ser de Roald Dahl.

No hay comentarios: