El maravilloso sombrero de María

FITXA
=====
Títol: El maravilloso sombrero de María
Autor: Satoshi Kitamura
Il·lustrador: Satoshi Kitamura
Edició: Océano Travesía, 2015
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Amb Satoshi Kitamura, d’objectiva, no en seré mai. Aviso!

Gato tiene sueño va ser llibre de capçalera del meu primer fill. I va ser un betseller indiscutible dels primers anys del Nascuts per Llegir. Des d’aleshores, a casa, hem estat fans i seguidors de la seva obra.

A banda d’aquestes històries per a molt petits, sobre els hàbits, (editats per Anaya primer i després per Símbol) Kitamura ha escrit i/o il·lustrat altres contes que giren entorn les necessitats i emocions dels infants, però sempre des dels paràmetres de la imaginació, l’humor i la fantasia.

Segurament podríem destacar-ne dos, amb text d’ Hiawyn Oram, per la seva repercussió evident: En Ferran enfadat (Ekaré, 2010) i En el desván (FCE, 2002), ambdós imprescindibles.

El maravilloso sombrero de María, potser no desbancarà aquests dos clàssics, però és un llibre altament recomanable que desperta optimisme, ganes de jugar, de crear i de riure. Falta que ens fa!

La història comença quan la Maria entra en una botiga de barrets. Un apunt: he de dir que, per segona vegada en aquest mes, em trobo amb un botiguer literari que val el seu pes en or. Maria vol comprar-se un barret però no té diners. El botiguer però té un barret justament d’aquest preu. Un barret especial, invisible per segons qui, però transformable, adaptable, que es mimetiza amb l’entorn, que reflecteix estats d’ànims.

La Maria passeja i, aquest nou complement, li fa veure el món amb altres ulls. Quan arriba a casa, els pares entren de seguida en el seu joc i la fantasia de Maria creix i ens fa una mica més feliços a tots plegats.

Potser només ens cal aprendre a canviar-nos el barret!

Entrevista a l’autor a la Revista Babar.


No hay comentarios: