Mi cajón favorito

FITXA
=====
Títol: Mi cajón favorito
Autor: Decur
Il·lustrador: Decur
Edició: Thule, 2014 (Isla Flotante)
Edat: 0 - 99 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Decur ens obsequia amb Mi cajón favorito, un treball subtil, poètic i molt personal. Aquest il·lustrador argentí sent veritable fascinació pels escriptoris i els calaixos, espais que amaguen en el seu interior petits tresors o universos sencers. I com no podia ser d’una altra manera, ens presenta aquest llibre dins d’un estoig, com si fos un calaix, que cal extreure per a llegir i gaudir amb els sentits. Un format horitzontal tan original i especial com el seu contingut.

Mi cajón favorito no és un còmic en sentit clàssic, difícil de catalogar, s’escapa de les etiquetes. Prescindint d’un fil argumental de tipus lineal, Decur ens ofereix un conjunt de vinyetes a través de les quals exposa reflexions, pensaments, gags, aforismes...

“Mi cajón favorito está lleno de lápices de colores que uso para dibujar el mundo y tratar de entenderlo.”

“Llevar los sueños a destino es como remar en arena. Te hace fuerte llegues o no, lo importante es no abandonarlos.”

Alhora, ho combina amb imatges simbòliques amb un fort caràcter oníric, il·lustracions silencioses plenes de detalls que cal observar detingudament per a donar sentit. Un univers particular i evocador, poblat de personatges petits, animals que parlen, criatures estranyes sorgides d’un món paral·lel o escriptoris amb vida pròpia. La tècnica amb acrílic de Decur és minuciosa, superposa capes, busca el detall, i aconsegueix un equilibri en l’ús de la línia i el color com a recursos expressius del seu dibuix de connotacions infantils. L’acurada edició de Thule permet als lectors observadors captar la trama del paper original, fet que reforça el seu caràcter pictòric.


Mi cajón favorito és una proposta surrealista i lliure que permet diferents nivells de lectura. Per aquest motiu és apte per a petits i grans. Els infants poden gaudir del dibuix i la fantasia, i els adults poden aprofundir en el seu caràcter conceptual i metafòric. En resum, una porta oberta a la imaginació i al somni, un còmic convertit en poesia visual.

No hay comentarios: