Marcos Mostaza

FITXA
=====
Títol: Marcos Mostaza
Autor: Daniel Nesquens
Il·lustradora: Claudia Ranucci
Edició: Anaya 2018
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: família, amistat, humor


RESSENYA
=========
Daniel Nesquens fa més de deu anys va escriure una col·lecció de cinc llibres on Marcos Mostaza és el protagonista. Aquest nou llibre es tracta d’un recull de les seves millors històries. No escriu noves aventures sinó que compila el que considera que són les millors anècdotes d’en Marcos Mostaza, tot ajuntant capítols i suprimint paràgrafs, creant una història connectada. Les il·lustracions són a llapis i són les mateixes, de vegades ampliades o més petites. L’únic dibuix nou és el de la portada, a color i molt vistós.

A destacar que, per situar-nos, l’autor fa una introducció on explica com va crear el personatge i el perquè de la nova edició. També ens regala una entrevista entre l’autor i el protagonista del llibre, tota una demostració d’enginy.

Però qui és Marcos Mostaza? Un noi de 10 anys que viu amb els seus pares i germana. Viu situacions quotidianes amb ells i també amb el seu avi, que és expert en posar-se en embolics. Els seus millors amics són en Hanif i la Lorena. Tenen molta imaginació i complicitat, amb Hanif s’inventen moltes històries, fins i tot tenen un codi secret, i Lorena és molt enigmàtica.

El llibre funciona, són capítols curts escrits amb sentit de l’humor i són històries del dia a dia, fresques, divertides, absurdes, curioses, un punt esbojarrades que t’encomanen més d’un somriure.

Aconsello llegir els llibres previs ja que, amb la present edició, és com veure la pel·lícula dels cinc llibres. Es perden situacions entretingudes, no apareixen certs personatges (com l’entremaliat veí o el seu cosí amb qui s’escriu correus electrònics) i les aventures no estan tan
desenvolupades. Una bona oportunitat per remetre a la lectura de tota la col·lecció.

No hay comentarios: