Mary que escribió Frankenstein

FITXA
=====
Títol: Mary que escribió Frankenstein
Autor: Linda Bailey
Il·lustrador: Júlia Sardà
Edició: Impedimenta, 2018
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: Biografia il·lustrada


RESSENYA
=========
Una de les novel·les de terror més famoses del llarg de la història, és Frankenstein o el modern Prometeu, de Mary Shelley, que va ser publicada per primer cop el 1818, és a dir fa 200 anys.

En motiu d’aquest aniversari, Júlia Sardà, una de les meves il·lustradores preferides de la escena barcelonina, autora de Los Liszt, de la mateixa editorial Impedimenta, i de gran número de clàssics, dóna vida a una preciosa biografia il·lustrada, que narra la vida d’una nena que es convertirá en una de les dones que han marcat la histò
ria de la literatura.

Aquest llibre és un recorregut pel procés creatiu de Mary Shelley. Comença amb l’origen familiar de Mary, una vida sense la mare, els problemes amb el seu pare i la seva madrastra, el seu exili a Escòcia, la seva fugida amb Shelley, un jove i brillant poeta i la famosa nit a casa de Lord Byron on proposen un repte: escriure una historia de fantasmes…

Com comença una història? A vegades, tot comença amb un somni. I la Mary era una gran somiadora…

El final del llibre hi ha una “nota de l’autora”, on ens explica que ella es basa en la introducció que va escriure la mateixa Mary, on explicava com va aconseguir escriure Frankestein amb només divuit anys, i com va poder imaginar-se i escriure una història tan horrible. Allà hi descrivia el procés creatiu d’escriptura de la seva obra i també parlava de la seva avançada imaginació adolescent.

Un perfecte equilibri entre el text de Linda Baley i les fantàstiques il·lustracions de Júlia Cerdà, que aconsegueix recrear els detalls i l’atmosfera de l’època.

No hay comentarios: