Cándido y los demás

FITXA
=====
Títol: Cándido y los demás
Autor: Fran Pintadera
Il·lustrador: Christian Inaranja
Edició: Kalandraka, 2018
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: tolerància, autoestima, respecte


RESSENYA
=========
Des d’una mirada infantil, a Càndid trobem els fils filosòfics necessaris per arribar a qüestions que cap adult sabríem resoldre.
I potser, és millor així perquè no tot ha de tenir resposta o explicació.
El món de Càndid no és un món com el teu o com el meu. El seu món és tan únic i tan diferent com el de la resta però amb els suficients punts en comú com per a que sigui el mateix.

Qui no ha estat Càndid en la seva adolescència? (i en els dos sentits!) Qui no ha volgut passar desaparcebut en alguns moments de la seva vida però també formar part d’un grup com a identificació individual?

Aquesta identificació, els complexos, la solitud, la societat... es presenten en aquest llibre d’una manera tan subtil que només te n’adones quan un d’aquests temes t’ha tocat amb més o menys intensitat. I com que són temes tan universals, no es salva ningú i ens toca a tothom i per això Càndid és un llibre que no pot passar inadvertit perquè parla de nosaltres. I nosaltres com a lectors li donarem diferents vides segons les nostres visions i segons les nostres lectures, lectures que encara que siguin d’un mateix lector pot canviar segons el context i les circumstàncies en què es trobi.

Les il·lustracions són un punt i apart: esquemàtiques, abstractes... amb equil·libri perfecte amb l'essència del llibre i amb el text, construït amb frases breus i concises. Destacar la tipografia de màquina d’escriure antiga que a mi m’ha guanyat totalment

Guanyadors de la IX edició del Premi Compostela (2018), Fran Pintadera i Christan Inaranja han aconseguit construir una petita joia que destaca per la seva originalitat i valor.

No hay comentarios: