Los cuentos de Willy

FITXA
=====
Títol: Los cuentos de Willy
Autor i il·lustrador: Anthony Browne
Edició: Fonde de Cultura Económica, 2018
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: els clàssics de la LIJ


RESSENYA
=========
Estava esperant fa molt de temps, que traduïssin aquest llibre al castellà, publicat el 2014, i finalment Fondo de Cultura Económica, ens ha permès poder gaudir d’aquest meravellós àlbum. Anthony Browne és un dels meus autors de capçalera, i els seus llibres omplen part de les meves prestatgeries, entre ells destacaria Túnel, Gorila, Willy el soñador i Willy y las pinturas.

Anthony Browne és un dels autors amb més reconeixement internacional de l’àlbum il·lustrat contemporani, amb una cinquantena de llibres publicats. Va ser guardonat amb el prestigiós Premi Hans Christian Andersen, l’any 2000. I la concessió de la Medalla Chidren’s Laureate 2009-2011, el va comprometre com a ambaixador, promotor i defensor de la literatura per a infants.

En els llibres d’Anthony Browne trobem una combinació perfecte entre el realisme amb gran atenció als detalls, i el surrealisme, amb tocs fantàstics i efectes visuals humorístics i enginyosos, que conviden a mirar-les i remirar-les una i altra vegada, i cada cop detectem detalls nous.

En molts dels seus llibres hi apareixen goril·les, sobre els que l’autor afirma estar-hi fascinat des de ben petit. La sèrie més apreciada de Browne, és sobre el ximpanzé Willy, un animal antropomorf. I de fet, l’últim llibre d’aquesta sèrie traduït en castellà, és precisament Los cuentos de Willy.

L’autor dedica el llibre a tots els grans escriptors i il·lustradors que l’han inspirat a escriure àlbums il·lustrats. És un homenatge als grans clàssics universals infantils i juvenils.

A través del seu protagonista, viatjarem i viurem meravelloses aventures, que ens portaran a dins de deu històries, que Willy narra en primera persona, com si fos el protagonista d’aquestes històries tan conegudes com: Robinson Crusoe, Alicia en el País de les Meravelles, Rapunzel, Pinotxo, entre d’altres, que el lector haurà d’endevinar, i on l’autor ens interpel·la fent-nos preguntes sobre el que creiem nosaltres que passa en cada moment.

Fantàstic àlbum amb el que gaudir una vegada i una altra, trobant els llibres que ens va deixant l’autor perquè busquem, i per conèixer o rellegir els clàssics de la LIJ.

No hay comentarios: