Off

FITXA
=====
Títol: Off
Autor i il·lustrador: Xavier Salomó
Edició: Flamboyant
Edat: a partir de 7 anys
Temàtica: Medi ambient


RESSENYA
=========
Off és un àlbum sense mots explícit i directe que t’interpel·la a reflexionar sobre què fem per preservar la natura, per aturar la destrucció del nostre món tal i com el coneixem.

Una nena amb una capa vermella i un cérvol viatgen per un lloc inhòspit, fosc i devastat. Arriben a una central nuclear de la que no para de sortir fum. Un cop a dins, tot ple de cables i una màquina central amb un botó vermell parpellejant. Un acte tan senzill com apagar aquest botó és el que dóna pas a la reconstrucció, a la vida en sí mateixa. Tot es cobreix de verd i el bosc comença a créixer. I és aquesta mateixa nena i aquest mateix cérvol els que viatgen a través de la pluja en busca de les altres centrals nuclears.

Tal com diu el propi autor

És un llibre que està ple de referències d'obres que m'han acompanyat durant la realització de l'àlbum: el magnífic llibre d'Igor Kostin "Txernòbil, confessions d'un reporter", "La Carretera" de Cormac McCarthy, les pel·lícules de Miyazaky (com és habitual), i, molt especialment la música de Trent Reznor i de Nick Cave. OFF existeix, també, una mica gràcies a ells.

Sembla ser que el Xavier Salomó es va inspirar per crear Off en la seva experiència personal sobre com va viure la tragèdia de Txernòbil i de Fukushima anys després.

No hay comentarios: