Com un peix a l’aigua

FITXA
=====
Títol: Com un peix a l’aigua
Autor: Daniel Nesquens
Il·lustrador: Riki Blanco
Edició: Barcelona: Thule, 2007
Edat: de 0 a 6
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
“Com un peix a l’aigua” és un d’aquells àlbums on es nota que autor i il·lustrador han treballat junts per crear el personatge del Sebastià (que a mig llibre canvia de nom i es fa dir “Oceà”) i la seva falera per tot el tingui a veure amb l’aigua: la pluja, els mars, la natació... El Sebastià va amb cadira de rodes, cosa que no llegim, però sí veiem, i aquest llibre ens l’explica un amic (o amiga?) seu que li diu que qualsevol dia d’aquests li sortiran escates, un parell d’aletes, i sortirà nedant cap a una nova vida.

“Com un peix a l’aigua” és un àlbum poètic. Poètic en les seves il·lustracions, amb un punt d’oníriques i de simbòliques (els fulls del llibre es converteixen en onades quan el Sebastià és a classe), imprescindibles per entendre del tot el que el text ens està dient; i poètic en la narració, és clar, sense renunciar a la senzillesa d’un narrador infantil que parla sobre el seu amic.

Un llibre molt recomanable, fins i tot en les biografies “aquàtiques” d’autor i il·lustrador incloses al final del volum.

1 comentario:

Anónimo dijo...

un exemple d'àlbum il·lustrat perfecte... és de manual.
m'ha agradat moltíssim... per mi un 4.

perquè les llibreteres no podrien portar en Nesquens, no?
potser el riki, si és de Bcn, podria venir???