De què té por (Emily Gravett) el ratolí?

FITXA
=====
Títol: De què té por Emily Gravett el ratolí?
Autor: Emily Gravett
Il·lustrador: -
Edició: Cruïlla, setembre de 2007
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica: pors i fòbies.
Puntuació: 4 de 4

RESSENYA
=========
Més que un llibre, això és una joia de rellotgeria, pensat al milímetre i on tot encaixa allà on li toca. I no és precisament que porti moltes peces de les que tenen tendència a perdre’s i fer que el llibre només sigui bo per llençar, no... no és pas d’aquests, però les pàgines, els elements que les integren, els textos, les il·lustracions, els “forats”, tot el que el trobarem entre les tapes d’aquest llibre té el seu perquè.

El llibre s’obre amb la presentació de l’autora, que ens explica que “tothom té por d’alguna cosa” i que aquest llibre ens vol ajudar a superar-les. Per això, a cada pàgina ens presentarà una fòbia a alguna cosa i ens deixarà un espai perquè escribim, dibuixem o hi enganxem tot allò que ens ajudi a superar les nostres pors. Ja en aquesta primera pàgina veiem com es mira el text un ratolí amb un llapis. El ratolí és, de fet, qui fa servir aquest espai en blanc per parlar de les seves pors, així que ens trobem que el llibre... ja l’han fet servir!

Aquest ratolí ha seguit els consells de l’autora i ha dibuixat, escrit i enganxat les seves pors a les pàgines del llibre, a més de rossegar-lo, és clar. Fòbies reals (com l’aracnofòbia o la teratofòbia) i altres de no tant (com la no-sé-on-sóc-fòbia) tenen cadascuna la seva pàgina dedicada. I sí, hi ha un espai perquè en parlem, però per totes les pàgines es passeja el ratolí amb el seu llapis omplint-ho tot de gargots i explicant què li fa por: les aranyes, els gats, l’aigua, perdre’s, tenir un accident... por de tot (panofòbia!). Al final, però, la millor ajuda serà veure que, per petit i indefens que sigui, hi ha algú que té por d’ell!

Proposta divertida, original, ben trabada... tant de bo tots els llibres “al servei de” (en aquest cas, parlar d’allò que ens fa por, tant a casa com a l’escola) fossin com aquest!!

No hay comentarios: