L’autèntica història dels tres porquets!

FITXA
=====
Títol: L’autèntica història dels tres porquets!
Autor: Jon Scieszka
Il·lustrador: Lane Smith
Edició: Barcelona: Thule, 2007
Edat: de 6 a 8
Temàtica:
Puntuació: 3 de 4

RESSENYA
=========
“Tal com se la van explicar a Jon Scieszka”, diu el subtítol d’aquest conte que vol explicar-nos el que va passar en realitat amb la història dels tres porquets, des del punt de vista del que sempre hem considerat el dolent de la història: el llop. Ell és el narrador d’aquesta nova versió, on hi intervindran un llop refredat que de tant en tant ha de deixar anar un bon esternut, un pastís on hi falta una tassa de sucre, un parell de porquets no gaire llestos i un de força maleducat, i finalment uns periodistes que prefereixen una història amb sang i fetge com la d’un llop ferotge a la història d’un pobre llop refredat que només volia l’ingredient que li faltava per fer-li un pastís d’aniversari a la seva iaia.

Un àlbum amb molta gràcia, especialment en la veu del narrador llop, que insisteix en que no té cap culpa si la seva dieta inclou animalons com conills i porquets i que vol des de la presó defensar la seva innocència en l’enrenou d’aquest cas. Les il·lustracions, on predominen els colors marrons i foscos, juguen amb les ombres i amb allò que no es veu però s’intueix i acompanyen la narració dels aconteixements.

No arriba a l’alçada de l’imperdible "apestoso hombre queso", però segur que agradarà a aquells lectors que coneguin la història tradicional.

No hay comentarios: