Barro de Medellín

FITXA
=====
Títol: Barro de Medellín
Autor: Alfredo Gómez Cerdá
Il·lustrador: Xan López Domínguez
Edició: Zaragoza: Edelvives, 2008. (Ala Delta. Serie verde; 68)
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: amistat, marginalitat, maltractament infantil
Puntuació: 3 de 4
«XIX Premio Aladelta»

RESSENYA
=========
La història de Camilo i Andrés passa al barri de Santo Domingo Savio, un suburbi a les afores de Medellín, segons el seu parer el millor barri de tota la ciutat amb unes visites immillorables. No van a l’escola i passen el dia passejant i jugant pels carrers del barri corrent amunt i avall per les pujades del seu barri, fent alguna tasca a casa, sense pensar en res més però la seva vida no és tan idíl·lica com pot semblar.

La seva situació familiar és molt complicada, pares alcohòlics i maltractadors, misèria i pobresa arreu. Però tenen un tresor, es tenen l’un a l’altre, son inseparables i en tot moment un sap el que pensa l’altre, sobren les paraules. L’elevat grau de fidelitat que es mostren un envers l’altre és un dels aspectes que més sobten, junts fins al final, uns petits Telma i Louise a la colombiana.

A la història queda palès que la necessitat i l’instint de supervivència fan que s’aguditzi l’enginy de dos marrecs que els permetrà, amb alguna ajuda inesperada, sobreviure en la seva jungla urbana particular.

1 comentario:

sfer dijo...

Una altra opinió sobre aquest mateix llibre al blog de pizca de papel