La misteriosa sociedad Benedict

FITXA
=====
Títol: La misteriosa sociedad Benedict.
Text: Trenton Lee Stewart.
Il·lustracions: - .
Edició: Ediciones B, 2008.
Edat: A partir de 10 anys.
Temàtica: Aventures.


RESSENYA
========
Reynard Muldoon es presenta a un examen per a joves prodigis buscant “oportunitats especials”. L’examen consta de diverses proves eliminatòries, cadascuna més complicada que l’anterior, de manera que al final del dia només han aconseguit passar-les quatre persones: en Reynard, en Palillo, la Kate i la Constance. Tots quatre coneixeran al sr. Benedict, el qual els demanarà ajuda per aturar els plans d’una misteriosa organització que planeja dominar el món. Per aconseguir-ho s’hauran d’infiltrar en un centre d’estudis especials on tot està permés.

Aquest és l’argument bàsic de la novel·la de Trenton Lee Stewart. Una novel·la que comença bé, però que decau poc després del principi, quan els protagonistes comencen a demostrar que no són tan intel·ligents com ens havien fet pensar i, sobretot, quan la trama es fa insostenible, amb situacions i diàlegs que només serveixen per preguntar-nos una i altra vegada “per què fa això?”, “per què no ho havien fet abans si sabien la solució?”, “com és possible que els dolents siguin tan babaus i estiguin a punt de dominar el món?”...

En fi, una novel·la prescindible d’un autor l’obra del qual s’ha comparat en ocasions amb la d’autors com ara Lemony Snicket o Roald Dahl. Ves a saber per què.

[Pàgina oficial]

3 comentarios:

sfer dijo...

Una opinió, força diferent, a "La tormenta en un vaso". No sé, no sé... de quina me'n refiaré més??

mariona dijo...

Hola em dic Mariona i tinc 12 anys;
Crec que la crítica que han escrit es totalment equivocada i que qui se’l va llegir no hi va prestar-hi gaire atenció, per exemple, no es que de cop siguin menys llestos que abans sinó que et vas adonant que són persones i que a vegades, com a totes les persones s’equivoquen . Els dos llibres de La Misteriosa Sociedad Benedict han sigut els dos llibres que més m’han agradat a la meva vida. Resumin que per a mi la crítica es totalment equivocada i jo li posaria 3 o 4 estrelles el llibre.

Enhac dijo...

Hola Mariona, gràcies per fer-nos saber la teva opinió.

Espero que no et molesti que no m'hagi agradat tant la novel·la com a tu. De totes maneres, l'has defensat d'una forma tant vehement que penso donar-li una oportunitat a la segona part. Quant arribi l'estiu tractaré de llegir-la a veure si millora la nota que vaig donar-li a la primera.

I ja que en aquest no ha pogut ser, a veure si coincidim en la valoració d'algun altre llibre.

No deixis de deixar-nos comentaris sempre que vulguis!