Espejo

FITXA
=====
Títol: Espejo
Autor: Suzy Lee
Il·lustrador: Suzy Lee
Edició: Barbara Fiore, 2008
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Amb la publicació de La ola i Espejo, l’editorial Barbara Fiore afegeix el nom de Suzy Lee al grup d’artistes de renom internacional que encapçala el seu catàleg: Jimmy Liao, Carl Norac, Shaun Tan, Wolf Erlbruch…

Suzy Lee va néixer a Seül, i actualment viu i treballa a Singapour. Ha participat en nombroses exposicions internacionals i ha rebut diversos premis pels seus treballs.

Les obres de l’autora són sempre molt cuidades a nivell estètic i formal i són un pont ideal per introduir els infants al món de l’art. La seva habilitat a l’hora de narrar petites històries però grans experiències a partir d’imatges és tan gran , que sovint els seus llibres són sense text.

A Espejo l’autora juga senzillament amb la imatge d’una nena que es mira al mirall. Si en el cas de La ola, el salt de pàgina separava la seguretat de la sorra amb la incertesa de les onades del mar, en aquest cas, el salt de pàgina fa de frontera entre el món real i el món de l’altra banda del mirall.

Com en el llibre de La ola, la nena d’Espejo acaba passant a l’altra banda i tots dos móns es refonen, en aquest cas amb un final que pot suggerir diferents interpretacions.

El món dels miralls, com el llibre, convida a jugar amb la simetria i gràcies a aquesta, l’autora crea una conversa entre la nena i la seva pròpia imatge. Lee treballa amb carbonet i un traç d’aparença simple però amb una força i una precisió extraordinària a l’hora de captar les expressions i els gestos pròpies de la infància.

Un llibre realment bonic, que ens hauria agradat veure en la seva versió de luxe, amb elements platejats a la coberta, en referència al títol.

3 comentarios:

SALTALARANA dijo...

fantástico encuentro tu blog, y fantástica la selección de libros, trataremos de entenderte porque vendremos mucho por aquí.
Gracias

La mujer Quijote dijo...

Esta ilustradora es fantástica. Si os interesa podéis ver el vídeo resumen de "El espejo" en mi blog
http://yovivoenella.blogspot.com/search/label/lee

Àngels dijo...

Gracias por descubrirmela.