L’estrafolari llibre d’imatges del follet bernat

FITXA
=====
Títol: L’estrafolari llibre d’imatges del follet bernat
Autor: Emmanuelle Houdart
Il·lustrador: Emmanuelle Houdart
Edició: Barcelona: Joventut, 2008
Edat: a partir de 2 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
El creuament entre un llibre de Houdart i un imatgiari no pot ser, d’entrada, un llibre massa típic ni previsible. Tot al contrari. Els que ja van conèixer l’autora a través del llibre de Los viajes maravillosos del hada Lilú (Kókinos, 2007) ja saben que aquesta autora veu del surrealisme per crear uns llibres plens de fantasia i imatges absurdes que mai et deixen indiferent.

El llibre del follet Bernat és doncs un primer llibre de coneixements on pares i infants podran repassar colors, números, parts del cos i el vocabulari bàsic dels objectes de la casa. L’autora combina la imatge d’objectes aïllats amb el nom a sota, amb escenes on podem retrobar els objectes dins el seu context.

Crec que és molt interessant la publicació d’aquest llibre perquè en el món de l’edició estem molt mancats d’imatgiaris imaginatius, que fan un pas més enllà dels imatgiaris amb valor documental, que són molt importants, però no haurien de ser els únics.

És a dir, que em sembla un exercici molt ric per l’infant presentar-li despertadors amb potes, banyeres rialleres i moneders enfandats. Al cap i a la fi, la literatura és això: jugar amb les paraules, amb el llenguatge i en el cas de Houdart, amb les imatges.

No hay comentarios: