Pablo

FITXA
=====
Títol: Pablo
Autor: Susana Pérez Barrera
Il·lustrador: Susana Pérez Barrera
Edició: Sleepyslaps, 2011
Edat: de 4 a 8 anys
Temàtica: emocions i sentiments


RESSENYA
=========
Vaig descobrir l’editorial Sleepyslaps amb ‘La gran fàbrica de les paraules’, un àlbum meravellós que parla de la riquesa de les paraules i el poc valor que hi donem; uns mesos més tard van publicar ‘Com aigua’, una petita joia on el plor i les llàgrimes són les protagonistes i les il•lustracions anaven a càrrec de Susana Pérez Barrera; quan va arribar ‘Escolto, miro’, jo ja tenia aquesta editorial entre les meves predilectes, doncs havien posat de manifest que la seva producció d’àlbums seria pausada però amb un alt nivell d’exigència i qualitat que els amants d’aquest gènere agraïm profundament.

En aquest títol Susana Pérez Barrera fa un pas endavant i a més de posar les imatges ha creat aquesta dolça història on trobem el conte íntim del Pablo, un noi molt especial que cada dia col•locava una pedra, esperant a completar el cercle i que ella vingués. Una història entranyable, on la innocència del jove protagonista desperta una enorme tendresa, un conte que ens parla del despertar dels sentiments, de les primeres il•lusions, els primers desenganys i per damunt de tot, de la llibertat.

Amb unes il•lustracions gens convencionals i que conviden a la creativitat, Susana Pérez Barrera ens introdueix en un món il•lusori, de desitjos coloristes i detalls curiosos amb un clar missatge d'esperança i llibertat per als nens més imaginatius. L’artista andalusa conceptua el seu treball en allò figuratiu i abstracte, i la tècnica que utilitza és la mixta, amb olis, acrílics, collage, llapissos, tinta, “tot el que calgui, segons exigeixi l’obra”.

Aquí us deixo un aperitiu perquè obriu boca, amb aquesta delícia anomenada ‘Pablo’ de Susana Pérez Barrera publicada amb gran encert per Sleepyslaps.

No hay comentarios: