Barba Azul

FITXA
=====
Títol: Barba Azul
Adaptació: Samuel Alonso
Il·lustrador: Mónica Calvo
Edició: Narval, 2011
Edat: de 6 a 9
Temàtica:


RESSENYA
=========
Barba Azul, ha estat considerat el conte maleït, un conte difícil i incòmode. Va perdre gran part de la seva popularitat quan vam començar a perdre el desig de mostrar als infants les contradiccions humanes i l’existència del mal. La revisió de Mónica Calvo i Samuel Alonso recupera un relat que tracta amb delicadesa la curiositat i la bogeria, la por i el descobriment de la foscor.

Estem tan capficats en embolicar els nostres fills en cotó fluix que, sovint, pequem de sobreprotegir-los en excés, els mateixos que ens vantem d’haver jugat als carrers, d’anar sols amunt i avall, d’arribar a casa amb els genolls pelats i el pap ple d’històries, ara, transformats en pares, ens aterra pensar el que pugui passar als nostres infants i pretenem controlar el seu dia a dia, en ocasions, impedint una part del seu creixement personal, absolutament necessari. Dins d’aquest immens sac de preocupacions, entren les històries fosques o amb final infeliç, és que ens hem tornat bojos? Al món passen coses terribles, i és absurd pretendre mantenir els nens i nenes dins de bombolles. De la mateixa manera que hem de deixar que caiguin i cometin els seus propis errors, ja hi serem per ajudar-los a aixecar-se i eixugar les seves llàgrimes, també els hem de permetre descobrir històries que no siguin ensucrades, hem de tenir, això sí, cura a l’hora de seleccionar què cau a les seves mans, i si es tracta d’un àlbum il•lustrat com aquesta adaptació que ha fet Samuel Alonso, aquesta terrible història del cruel Barba Blava i la immensa curiositat de la seva esposa, Eloisa, val la pena i molt, acompanyada d’un treball il•lustratiu que juga de forma molt encertada amb una ampla gamma de blaus, esdevé un llibre molt encertat per regalar als nens i nenes que gaudeixin escoltant dels àlbums il•lustrats.


A més, val la pena tenir en compte, que avui dia la generació de nens i nenes que puja gaudeixen amb les històries de por, no s’espanten per poc, així que intentem donar llibertat als petits lectors i oferir-los un ventall ampli d’històries, malgrat algunes no siguin de final feliç. Endavant, aquí teniu una bona història, amb un bon treball il•lustratiu i editat amb un bon nivell de qualitat, que no falti a la vostra biblioteca!

No hay comentarios: