En Dog i els llibres

FITXA
=====
Títol: En Dog i els llibrs
Autor: Louise Yates
Il·lustrador: Louise Yates
Edició: Flamboyant, 2012
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: lectura, imaginació, amistat


RESSENYA
=========
Aquí tenim el primer àlbum traduït al català d’aquesta jove autora i il•lustradora anglesa. Un conte que ens porta a estimar els llibres i la lectura sense cap mena de dubte. L’argument és molt senzill. El Dog és un gos que adora els llibres i decideix obrir una llibreria per recomanar a tothom els llibres que més li agraden. Al principi les coses no aniran com a ell li agradaria però ben aviat el seu somni es farà realitat.

El text és senzill i entenedor. Diria fins i tot que amb les il•lustracions hi hauria prou per entendre la història. Perquè són aquestes les que dominen en l’àlbum. Feu la prova i veureu com les imatges, en aquest cas, diuen més que les paraules. L’autora sap expressar perfectament les emocions en tots els personatges. Cada pàgina és plena de vida, amb traços senzills i amb tota la gamma de colors pastel. En algunes, l’autora es permet la distribució de les il•lustracions en forma de grans vinyetes. Aquest recurs facilita la lectura i permet el doble joc amb algunes de les imatges, com si volguéssim trobar-hi les diferències. Aquí l’infant pot fer volar la imaginació a l’hora que desenvolupa la lectura de la imatge.

Aquesta jove autora va estar premiada amb el Roald Dahl Funny Prize al 2010 per aquest conte. També ha obtingut diverses nominacions per altres contes seus. Esperem que aviat ens arribin més obres seves i que continuï meravellant-nos amb els seus dibuixos. Si en voleu saber més d’ella podeu visitar la seva web.

Cal dir que l’edició per part de l’editorial Flamboyant ha estat acurada i ha permès gaudir d’aquest àlbum en la seva plenitud. Només un apunt crític a la traducció perquè hem trobat algun terme mal traduït al català així com construccions morfològiques poc adients.

No hay comentarios: