La nena i el monstre

FITXA
=====
Títol: La nena i el monstre
Autor: Neil Irani
Il·lustrador: Park Yun
Edició: Joventut, 2012
Edat: de 4 a 9 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Vet aquí una nena que quan es mirava al mirall solament hi veia un monstre. I per això s'allunyava de tot el món i no feia el que els nens de la seva edat, per que no volia que ningú la veiés. Però un dia plujós, es va perdre en el bosc i tot va canviar…

L’editorial Joventut ens presenta entre les seves novetats de maig un àlbum que és una absoluta delícia, treballat amb una gran sensibilitat tant en el text com en les il•lustracions aconseguint un resultat que esdevé una magnífica eina per iniciar un treball amb els infants sobre l’autoestima. La senzillesa de la seva història facilita la seva comprensió als més petits i la tendresa amb la qual es tracta permet una lectura agradable i estimulant. La nena i el monstre és una dolça història sobre una nena que quan es mira al mirall, la imatge que hi veu reflectida no té res a veure amb la realitat. El missatge de la història és clar: estimar-se a un mateix fomentant la nostra autoestima, i obrir-se a les persones que ens envolten.

El tàndem format per Neil Irani i Park Yun ha publicat diversos títols al Regne Unit que malauradament no han arribat a casa nostra, tan de bo l’editorial Joventut segueixi traduint-los de la mateixa manera com ho ha fet amb La nena i el monstre, sens dubte el resultat bé s’ho val.


En una societat com la que vivim, on massa sovint prima la imatge abans que cap altra virtut, és imprescindible que els nostres infants creixin amb un concepte sa i realista, no permetent en cap cas que assimilin idees i estereotips antinaturals i completament insalubres, és per això que recomano molt la lectura d’aquesta història de Neil Irani La nena i el monstre.

No hay comentarios: